Spring naar content

Tutu Puoane Quartet

Tutu Puoane

Tutu Puoane is al geruime tijd één van de tot de verbeelding sprekende stemmen van de hedendaagse muziekscene in de Lage Landen. Geboren in Pretoria, Zuid-Afrika maar inmiddels al bijna 20 jaar in België, behoeft ze nog nauwelijks introductie: door opgemerkte samenwerkingen met o.a. het Brussels Jazz Orchestra, Bert Joris en deFilharmonie, Bart Peeters, heeft ze in Vlaanderen en Nederland en ver daarbuiten menig hart gestolen. Ook in de theaterwereld groeit haar naam gestaag. Zo maakte ze deel uit van Wim Vandekeybus’ dansproductie ‘Speak Low If You Speak Love’ (2015) en momenteel staat ze op het podium in de erg succesvolle voorstelling ‘Dear Winnie’ van KVS (Brussel).

In haar thuisland Zuid-Afrika won ze twee South African Music Awards, één voor haar album ‘Quiet Now’ (2010) en één voor ‘Mama Africa’, als soliste met het Brussels Jazz Orchestra (2011). In Vlaanderen was het vooral met The Joni Mitchell Project (2016), haar zeer persoonlijke ode aan de songs en de poëzie van de legendarische Canadese singer-songwriter, dat ze zichzelf in de harten van het publiek zong.

Puoane’s prachtige stem, haar intuïtie, haar gevoel voor ritme en melodie, gecombineerd met haar typische charme en zin voor humor op het podium, maken van elk concert een gebeurtenis die bij blijft. Door haar aanstekelijke persoonlijkheid slaagt ze er moeiteloos in om muziekliefhebbers te overtuigen over stijlgrenzen heen. Ze laat je lachen, ze laat je hier en daar een traan wegpinken, ze laat je meezingen én -dansen: ze ontroert op elke mogelijke manier.

Meer info : www.tutupuoanemusic.com

Andere events

Join the club.

Become a keyholder