Spring naar content

Ronald Snijders

Afgelopen zomer werd in Rotterdam bekendgemaakt dat de Surinaams Nederlandse fluitist, componist en bandleider Ronald Snijders (71)  de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek voor dit jaar heeft gewonnen: De Boy Edgarprijs 2022.

Ronald is volgens velen de meest swingende fluitist van Nederland. Matthijs van Nieuwkerk noemde hem “The legend”. De beroemde Amerikaanse pianist Chick Corea schreef: “A great flautist and an excellent composer”.
Hij trad als fluitist reeds op in Matthijs gaat door, North Sea jazzfestival, De wereld draait door, BIM-huis, Concertgebouw Amsterdam, Top 2000 A gogo, De Vooravond, VPRO Vrije geluiden, Reiziger in Muziek, Radio 6 Soul en Jazz etc.
Hij maakte meer dan vijftig platen en cd’s met grotendeel eigen muziek in talrijke bezettingen, van solo en orkestraal en met zijn eigen band tot en met kinderliedjes. Een LP/ CD van hem kreeg kortgeleden een Edison nominatie in de categorie World en Jazz. Hij is op diverse cd’s van anderen te horen, waaronder albums van Giovanca en Ntjam Rosie, Tasha’s world.

We zijn enorm trots dat we deze jazzgrootheid mogen verwelkomen in onze Jazzroom!

 

Andere events

Join the club.

Become a keyholder