Spring naar content

MEIKA

Soul grooves en improvisatie met melodische en poëtische verhaallijnen vanuit het hart; dat mag je van Meika verwachten.

Meika is onder leiding van vocalist en componist Emmie te Pas klaar om hun nieuwste muziek naar buiten te brengen. Emmie is na een periode van bijna twee jaar in New York weer terug in Nederland. In The Big Apple heeft ze zich ondergedompeld in de wereld van de moderne jazz en is ze enorm geïnspireerd geraakt door de muziek die ze daar heeft ervaren. Ze haalt haar inspiratie uit zowel de vocale als instrumentale moderne jazz. Denk hierbij aan Gretchen Parlato, Avishai Cohen en Kneebody. Daarnaast heeft ze altijd al een speciaal plekje in haar hart gehad voor soul; met Jill Scott en Erykah Badu als grote inspiratiebronnen.

Dirk de Nijs – Drums

Teun Creemers – Bas

Joël Botma – Trompet

Sjoerd van Eijck – Toetsen

Emmie te Pas – Zang

-Het verhaal achter Shimmer staat symbool voor de inspiratie die ik de afgelopen jaren heb vergaard om dit album tot stand te brengen. Achter Shimmer schuilt het persoonlijke verhaal over een innerlijke zoektocht naar het licht dat in mij brandt. Het licht dat ’t merendeel van de tijd groots schijnt, maar soms flikkert of soms zelfs even lijkt uit te doven. Een licht dat wordt gevoed door liefde en passie, maar soms ook brandt door rouw en verdriet. Dit komt allemaal samen op ons debuutalbum, Shimmer.

Alle teksten en muziek zijn geschreven door mijzelf, maar de magie ontstaat door het samenspel tussen ons als band. Samengekomen in 2020 uit liefde voor de muziek, maar waar we uiteindelijk ook vriendschap bij elkaar hebben gevonden. Alles is opgenomen in studio Exalto in Haarlem waar we ervoor hebben gekozen om er meer een live productie van te maken. Een paar takes van ieder nummer, alles tegelijk opgenomen, en zo kiezen uit de versie die ons het meest aanspreekt. Zo oprecht en puur mogelijk, met hooguit een paar backings of synths als overdubs. Iedere versie die we spelen is ook steeds net iets anders en we kijken er naar uit om dit avontuur verder met elkaar te mogen ontdekken. Dit is slechts het begin van een mooi avontuur met Meika.-

Liefs,
Emmie

 

Andere events

Join the club.

Become a keyholder