Spring naar content

Fay Claassen en De Nieuwe Veste Bigband

“ Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies:  elegant and graceful“           

Amerikaans  jazz magazine „CADENCE“

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld als Fay Claassen met haar ontroerende stem Engels- en Nederlandstalig popsongs, eigen composities, of standards van het “Great American Songbook” tot nieuw leven brengt.Doordat haar fenomenale improvisatie en perfecte intonatie kinderspel lijkt die zich moeiteloos verbindt met enorme emotionele diepgang en meer dan twintig jaar muzikale ervaring, leidt dat telkens tot weergaloze fascinatie. Al vroeg begon Fay Claassen met een ballet en theateropleiding, stapte daarna over naar het muzikale vak en presenteerde een indrukwekkende carrière. Met haar meteen herkenbaar timbre is ze één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz.

Samenwerkingen:

De lijst van jazz legenden met wie Fay Claassen al samenwerkte sinds de jaren ’90, leest als een ‘Who’s Who’ van de jazz: de legendarische Toots Thielemans, de Grammy bekroonde WDR Big Band, de Amerikaanse fusion jazz ster Mike Stern, Cubaanse Latin jazz ster Paquito D’Rivera, het Metropole Orkest, de belangrijkste arrangeurs van de orkestrale Jazz: Bob Brookmeyer, Vince Mendoza en Michael Abene.

Uit het Edison Jury Rapport 2018: ’’Ongeacht repertoire of genre, Fay kan altijd maar weer blijven boeien en het is lastig jezelf niet te verliezen in vele superlatieven als je Fay Claassen hoort.  Ze weet als geen ander je direct in het hart te raken met haar prachtige spatzuivere en betekenisvolle stemgeluid.”

 

De Nieuwe Veste Bigband uit Breda is een muzikaal collectief dat al jarenlang furore maakt in binnen- en buitenland. Met hun unieke sound en swingende optredens weten ze keer op keer het publiek te betoveren. En dit keer hebben ze wel een heel bijzondere gastzangeres uitgenodigd: Fay Claassen!

Met Fay aan boord is dit optreden er één om niet te missen. Fay Claassen wordt beschouwd als een van de beste jazz-zangeressen van Nederland en heeft opgetreden op de grootste jazzpodia ter wereld. Samen met de Nieuwe Veste Bigband zorgt ze voor een avond vol prachtige arrangementen en virtuoze improvisaties. Dus kom en laat je meevoeren op de golven van deze geweldige muzikanten en hun fantastische muziek.

Naast Fay Claassen heeft de Nieuwe Veste Bigband al met vele andere bekende solisten samengewerkt. Zo hebben ze onder andere het podium gedeeld met o.a. Teus Nobel, Gerard Presencer, Ruud Breuls, Ilja Reijngoud, Mete Erker, Jasper Staps, Karin Bloemen, Chris Strik, Rob van Bavel en vele anderen.

 

Andere events

Join the club.

Become a keyholder