Spring naar content

Fay Claassen

“ Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies:  elegant and graceful“           

Amerikaans  jazz magazine „CADENCE“

 

Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld als Fay Claassen met haar ontroerende stem Engels- en Nederlandstalig popsongs, eigen composities, of standards van het “Great American Songbook” tot nieuw leven brengt.Doordat haar fenomenale improvisatie en perfecte intonatie kinderspel lijkt die zich moeiteloos verbindt met enorme emotionele diepgang en meer dan twintig jaar muzikale ervaring, leidt dat telkens tot weergaloze fascinatie. Al vroeg begon Fay Claassen met een ballet en theateropleiding, stapte daarna over naar het muzikale vak en presenteerde een indrukwekkende carrière. Met haar meteen herkenbaar timbre is ze één van de grote vrouwelijke stemmen van de Europese jazz.

 

Awards:

Haar inmiddels, negende soloalbum werd in 2018 door de jury bekroond met de “Edison Award“. Bovendien ontving ze voor dit album de Edison Publieks Prijs.Al eerder ontving ze de prestigieuze Duitse „Preis der Deutschen Schallplattenkritik”, een “Gouden Plaat” en de “Chet Baker Award”. Het zijn voorbeelden van de vele prijzen die Fay Claassen in haar indrukwekkende carrière tot nu toe heeft ontvangen.

 

Samenwerkingen:

De lijst van jazz legenden met wie Fay Claassen al samenwerkte sinds de jaren ’90, leest als een ‘Who’s Who’ van de jazz: de legendarische Toots Thielemans, de Grammy bekroonde WDR Big Band, de Amerikaanse fusion jazz ster Mike Stern, Cubaanse Latin jazz ster Paquito D’Rivera, het Metropole Orkest, de belangrijkste arrangeurs van de orkestrale Jazz: Bob Brookmeyer, Vince Mendoza en Michael Abene.

 

Uit het Edison Jury Rapport 2018: ’’Ongeacht repertoire of genre, Fay kan altijd maar weer blijven boeien en het is lastig jezelf niet te verliezen in vele superlatieven als je Fay Claassen hoort.  Ze weet als geen ander je direct in het hart te raken met haar prachtige spatzuivere en betekenisvolle stemgeluid.”

 

Andere events

Join the club.

Become a keyholder